5 Tips voor het verkopen van je huis

Huis verkoop via makelaar

Het verkopen van een huis is niet altijd even gemakkelijk. Voor de meeste mensen gaat het immers om een grote aankoop. Alles moet dan goed voelen. Sta je op het punt om jouw huis te verkopen en wil jij de verkoop alvast een boost geven? Lees dan zeker eens onderstaande tips. Zo weet je straks precies wat je wél en niét moet doen.

1. Denk aan de voortuin

Wanneer je denkt aan het verkopen van je woning, denk je misschien niet direct aan de voortuin. Het hebben van een verzorgde voortuin kan echter heel belangrijk zijn voor de verkoop van jouw woning. De voortuin vormt namelijk de eerste indruk. Het zal namelijk vaak te zien zijn op de eerste foto van de advertentie. Daarnaast gebeurt het ook geregeld dat potentiële kopers even langsrijden om de buurt te verkennen en om het huis eens in het echt te zien. Dit gebeurt meestal voordat ze contact met je hebben opgenomen. Een onverzorgde voortuin vol onkruid en een stapel stenen is niet zo aantrekkelijk en zegt misschien wat over de verkopers.

Voortuin

2. Ga voor goede foto’s

Voordat potentiële kopers op bezichtiging komen, zullen ze zich oriënteren op het aanbod via het internet. Dit komt in de praktijk neer op het zorgvuldig bekijken van de foto’s van jouw huis. Het is dan ook belangrijk dat je jouw huis laten fotograferen door een goede fotograaf die precies weet hoe jouw huis het beste tot zijn recht komt. Het staat in ieder geval vast dat licht verkoopt. Door de gordijnen helemaal open te trekken en de foto’s te laten maken op een zonnige dag, lijkt jouw huis direct een stuk ruimtelijker en schoner. Dit zal potentiële kopers kunnen overhalen tot het maken van een afspraak voor een bezichtiging. Vergeet natuurlijk niet even om ook voor de bezichtiging even de gordijnen open te trekken. Het contrast is anders te groot.

Goede foto's

3. Vermijd smaakgevoelige kwesties

Waar jij die ene velgroene muur prachtig vindt, vindt een ander het misschien niets. Veel potentiële kopers zullen in staat zijn om er doorheen te kijken, maar sommigen zullen er ook (te) snel op afknappen. Het is dan ook verstandig om smaakgevoelige kwesties zoveel mogelijk te vermijden. Zo kan een likje neutrale verf wonderen doen, terwijl het niet veel hoeft te kosten. Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over investeringen die je specifiek voor de verkoop wil doen. Zo ben je er bijvoorbeeld niet van verzekerd dat jouw huis beter verkoopt met een nieuwe badkamer of keuken, omdat de kopers wellicht wel een hele andere smaak dan jij hebben.

4. Ruim niet té veel op

Een opgeruimd huis staat netjes en geeft potentiële kopers de mogelijkheid om écht te zien of een huis wat voor ze is. Toch is het belangrijk dat je hier niet in doorslaat. Wees bijvoorbeeld niet bang om wat gezinsfoto’s op de muur te laten hangen of om dat ene boek op je nachtkastje te laten liggen. Uiteindelijk moeten potentiële kopers zich prettig voelen in jouw huis. Ze moeten een warm gevoel krijgen en de klik moet er zijn. Een huis moet geschikt voelen om heerlijk in te leven. Dit gevoel bevorder je niet door je huis helemaal leeg te halen zodat het erg kil wordt. Sterker nog: een kil huis wordt door veel potentiële kopers als griezelig en ongezellig gezien.

5. Laat weten dat je gaat verkopen

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, kan het verstandig zijn om mensen hiervan op de hoogte te brengen. Vooral als je er zeker van bent dat je de verkoop wil opstarten. Zo geef je mensen namelijk de mogelijkheid om zelf een potentiële koper aan te dragen. Kennen jouw buren bijvoorbeeld mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning? Laat je buren hun buren kiezen! Als het lukt om zelf een koper te vinden, kan dit een hoop tijd en gedoe schelen. Je kan hier eventueel sociale media voor inzetten. Deel bijvoorbeeld de advertentie van jouw huis op Facebook of Instagram. Het is niet nodig om geheimzinnig te doen over het verkopen van jouw woning. Uiteindelijk zal er toch een fors verkoopbord in je voortuin worden geplaatst, waardoor het voor iedereen wel duidelijk zal zijn dat je vertrekt.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.