De beste tips voor het kopen van zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen voegen ongetwijfeld waarde toe aan je woning of bedrijfspand op zoveel verschillende manieren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste zonnepanelen moet aankopen voor jouw bedrijf of woonst!

Het is beter om eerst wat meer informatie te zoeken over de beste manieren om zonnepanelen te zoeken en welke factoren een belangrijke rol spelen bij deze zoektocht en het koopproces.

Wil je graag een overzichtelijk, duidelijk plan op basis van enkele handige tips om snel de beste zonnepanelen te vinden voor jouw situatie? Lees dan snel verder!

Zo vind je de beste zonnepanelen voor jouw dak: 4 goede tips

Zonnepanelen geven je de mogelijkheid om duurzamer, goedkoper én efficiënter stroom te verkrijgen voor je woning of bedrijfspand. De voordelen van dergelijke panelen gaan erg ver, maar daar kan je enkel ten volle van profiteren als je met onderstaande factoren en tips rekening houdt:

1. Zoek subsidies voor je zonnepanelen

Subsidies of premies voor zonnepanelen zijn eigenlijk financiële steun van de overheid. Het gaat om een bepaald bedrag waar je als ondernemer of particulier gebruik van kunt maken voor de financiering van je zonnepanelen. Veel mensen twijfelen immers om deze aankoop te doen omdat het vaak nogal wat kost, maar dankzij een goede premie is dat toch een stuk gemakkelijker.

De overheid legt wel vaak heel strenge voorwaarden op deze premies, dus kijk eerst of jij ervoor in aanmerking komt. Enkel als je aan die criteria voldoet, krijg je ook daadwerkelijk financiële hulp!

2. De installatie van je zonnepanelen

Veel mensen die zonnepanelen kopen, onderschatten hoe belangrijk het is om deze correct te installeren. De installatie van deze panelen bepaalt niet enkel hoe goed ze werken en hoe lang ze meegaan. Het heeft ook een invloed op hoe je dak er uit gaat zien.

Wil je niet dat je prachtige, stijlvolle woning meteen een stuk slordiger oogt door zonnepanelen die niet goed geïnstalleerd zijn? Vertrouw dan op een professionele installateur.

Hoe beter de installatie van je zonnepanelen, hoe meer rendement je er ook uit haalt. Dit heeft te maken met de optimale richting van de panelen te opzichte van de zon, maar ook de hellingshoek. Belangrijke factoren, waar een professional alles over weet!

3. De salderingsregeling helpt je besparen

Als je zonnepanelen installeert op je woning of bedrijfspand, dan is het natuurlijk de bedoeling dat je daar energie uithaalt én er geld mee bespaart. Het zou dan ook jammer zijn dat je energie opneemt, die je niet gebruikt voor persoonlijke of zakelijke doeleinden. Het voordeel is dat je tegenwoordig gebruik kunt maken van de zogenaamde salderingsregeling.

Dit houdt in dat stroom die je niet gebruikt aan het elektriciteitsnet levert. Op zich al goed, aangezien er zo geen stroom verloren gaat. Een bijkomend voordeel is echter dat je ook nog eens voor die geleverde stroom betaald krijgt. Vaak evenveel als je zou betalen voor eenzelfde hoeveelheid stroom die je bij dat energiebedrijf afneemt!

4. De terugverdientijd bepaalt het succes van je investering

Ten slotte is het een goed idee om bij aankoop van zonnepanelen rekening te houden met de opbrengst van zonnepanelen en de terugverdientijd. Dit is eigenlijk de tijd die nodig is om de initiële kostprijs van de panelen terug te krijgen, doordat je bespaart op je energiefactuur.

Zonnepanelen bieden in zekere zin een gratis vorm van energie en dat brengt met zich mee dat je minder fossiele brandstoffen of gewone elektriciteit gebruikt voor je woning of bedrijf. Hoe minder je maandelijks betaalt voor deze energie, hoe sneller je de kosten van je zonnepanelen installatie terugwint!

Betrouwbare zonnepanelen zijn goud waard voor je woning of bedrijf

Zonnepanelen helpen het milieu een handje, geven jou de kans om geld te besparen én zorgen daarbij voor een betrouwbare aanvoer van energie. Gebruik je bovenstaande tips, dan haal je uit deze waardevolle investering nog veel meer!

Gerelateerd bericht