Gezonde medewerkers zijn de sleutel tot een succesvol bedrijf

Bedrijfsfitness kantoor

Van kortingen in de sportschool tot trainingslessen tijdens de lunch, steeds meer bedrijven moedigen werknemers aan om de leiding te nemen over hun eigen gezondheid. Deze voordelen vormen samen een grote investering ten behoeve van de gezondheid van de werknemers.

Er wordt een grote investering verwacht voor elk bedrijf dat sterke, capabele en loyale werknemers wil werven en behouden. Bedrijven kunnen vooruitgang boeken bij het opbouwen van een succesvol bedrijf door hun werknemers aan te moedigen proactief te zijn over hun gezondheid en welzijn.

Het belang voor de gezondheid van het bedrijf

Hoewel beloningspakketten vaak zijn gestructureerd rond wat indruk zal maken op sollicitanten en werknemers zal behouden, betekent dat niet dat zij de enigen zijn die hiervan profiteren. Het aanmoedigen van werknemers om gezond te zijn, heeft ook een positieve invloed op de werkgever.

Verhoog de productiviteit

Het succes van een bedrijf is sterk afhankelijk van de kracht van zijn personeel. Wanneer een werknemer ziek is, is de kans groter dat hij thuisblijft of, erger nog, ziek naar het werk komt. Zieke werknemers brengen hun collega’s in gevaar en produceren minder output. Werknemers die worden aangemoedigd om naar de dokter te gaan voor hun jaarlijkse controle of andere preventieve zorgafspraken te maken, zullen zich in de toekomst minder snel ziek melden of uren in de wachtkamer van een spoedeisende hulp of spoedeisende hulp zitten. Tijd is geld, en hoe meer gezonde werknemers er aan het werk zijn, hoe winstgevender het bedrijf.

Stimuleer de betrokkenheid van werknemers

Wanneer een werknemer zich bevoegd voelt om voor zijn gezondheid te zorgen – of er nu fysiotherapie nodig is om een ​​blessure te genezen of een mentale gezondheidsdag om stress te verminderen – helpt het om opnieuw te bevestigen dat hun werkgever om hen geeft. Het creëert een gevoel van overtuiging dat een ziektekostenverzekering niet alleen een vakje is dat moet worden gecontroleerd voor hun werkgever, maar een tastbaar voordeel voor beide partijen. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar het verlaagt ook het personeelsverloop, waardoor kosten worden bespaard op toekomstige werving.

Verhoog het moreel door de kosten van de gezondheidszorg te verlagen

Wanneer een werkgever zijn werknemers aanmoedigt om voor hun gezondheid te zorgen met wellnessprogramma’s of preventieve zorg, verminderen ze mogelijk het geld dat een werknemer onderweg uitgeeft, evenals de tijd die hij niet op zijn werk doorbrengt. Wanneer een werknemer de impact op de kosten opmerkt, zullen ze het nieuws waarschijnlijk op kantoor verspreiden onder hun collega’s, wat het moreel een boost geeft. Mensen willen werken in een omgeving waar ze zich veilig en verzorgd voelen.

Hoe stimuleer je medewerkers om proactief te zijn?

Transparantie in de gezondheidszorg, een gezonde werkplek en welzijnsvoordelen zijn allemaal methoden die bedrijven kunnen gebruiken om werknemers aan te moedigen proactief te zijn over hun gezondheid.

Transparantie in de gezondheidszorg

Dankzij technologie voor transparantie in de gezondheidszorg kan een werknemer gemakkelijk gebruik maken van zijn voordelen. Zorgverzekeraars en externe softwarebedrijven hebben bijvoorbeeld kostenvergelijkings- en interne zoekhulpmiddelen voor artsen die werknemers helpen slimme beslissingen te nemen. Medewerkers kunnen prijsinformatie zien, evenals procedure- en kwaliteitsvergelijkingen die de prestaties en veiligheid in elke faciliteit meten.

Creëer een gezonde omgeving

Bedrijven kunnen eenvoudig een gezonde omgeving creëren op kantoor. Werkgevers kunnen werknemers aanmoedigen om na het werk trainingsgroepen te creëren of ongezonde kantoorsnacks, zoals chips en frisdrank, in te ruilen voor gezonde alternatieven. Ondernemers kunnen zelfs een meditatieruimte aanwijzen voor een middagje zen. Daarnaast is het een goed idee om een bedrijfsfitness te overwegen voor fittere werknemers.

Bied gezondheidsvoordelen aan

Er zijn tal van goedkope gezondheidsvoordelen die uw werknemers de steun en vrijheid geven die ze nodig hebben om voor hun gezondheid te zorgen. Kortingen op het fitnesslidmaatschap zijn een geweldige manier om uw werknemers te ondersteunen bij hun gezondheidsdoelen, zonder dat het bedrijf tijd kost.

Gerelateerd bericht