Lamsvlees op authentieke wijze

Als je dol bent op lamsvlees moet je zeker verder lezen, want in dit artikel ga ik je wat heerlijke recepten met lamsvlees geven die je zeker moet proberen. Lamsvlees is een magere vleessoort, hierdoor is het ook erg gezond. Het bevat onder andere veel eiwitten, zink, ijzer en vitamine B. Doordat het mager vlees is bevat het ook weinig calorieën. Lamsvlees is dus erg goed voor je en het is bovendien ook erg lekker om te eten.

Gegrilde lamskotelet

Dit is een heerlijk fris gerecht die perfect past bij de lente. Je voegt verschillende kruiden toe aan het lamsvlees waardoor er een heerlijke combinatie van smaken ontstaat. Je maakt het gerecht als volgt:
Stap 1: Verhit als eerste een koekenpan en rooster vervolgens het komijnzaad in de pan zonder boter of olie. Als het geroosterd is maak je het fijn.
Stap 2: Vervolgens meng je de komijn, azijn, honing, olie, peper en zout. Ook snijd je vast de rode peper in kleine, dunne ringen en de blaadjes munt.
Stap 3: Bestrijk nu de koteletten met olie. Nu kun je de lamskoteletten gaan grillen op hoog vuur. Doe dit ongeveer 2 minuten en draai ze op ongeveer de helft om.
Stap 4: Haal ze uit de pan en leg het op een bord of schaal. Verdeel de marinade, de peperringen en de munt nu over het vlees en laat het ongeveer 5 minuten rusten (dek het lichtjes af met aluminiumfolie). Voeg nog wat extra peper, zout en munt toe en je kunt lekker gaan smullen van dit heerlijke gerecht.

Lamsrack met krieltjes en groenten

Dit is een lekker gerecht waar verschillende ingrediënten in zitten die voor een goede variatie zorgen. Je maakt dit lekkere gerecht op de volgende manier:
Stap 1: Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden. Halveer nu de krieltjes en leg ze op de bakplaat. Maak vervolgens een botermengsel met knoflook, rozemarijn, boter. Dep de lamsrack droog en besmeer hem daarna met het botermengsel. Voeg nog wat peper toe voor de smaak en steek een vleesthermometer in het midden van één lamsrack.
Stap 2: Leg de lamsrack nu ook op de ovenplaat en rooster het samen met de krieltjes ongeveer 25 minuten. Het vlees is dan medium rare. Na ongeveer 25 minuten haal je het vlees uit de oven en laat je het rusten. De krieltjes schep je nu om en laat je nog ongeveer 15 minuten roosteren in de oven zodat ze goed gaar zijn.
Stap 3: Snijd ondertussen de groenten. Denk aan ui, paprika, champignon, en snijbonen. Bak vervolgens al deze groenten in een koekenpan of wok pan. Voeg hier nog wat verse Italiaanse kruiden aan toe voor de extra smaak.
Stap 4: Serveer de krieltjes, groenten mix en lamsrack nu mooi op een bord en garneer het nog met wat Italiaanse kruiden. Nu is het tijd om heerlijk van je gerecht te gaan genieten.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren op het gebied van lamsvlees gerechten en dat je thuis aan de slag gaat met het klaarmaken van deze heerlijke gerechten zodat jij en je gezin lekker hiervan kunnen gaan genieten.

Gerelateerd bericht